Om mig


”Som liten pojke följer jag med mina föräldrar till grannarna i huset bredvid. Deras svartvita tv står på. De vuxna tar ingen notis. Jag blir ensam i rummet. Ett då okänt band från Liverpool uppträder i det svenska ungdomsprogrammet Drop In som leds av Kersti Adams Ray. Musiken tar fullständigt tag i mig. Jag minns det som en blixt rakt in i kroppen med ett starkt budskap om att allt är möjligt. Det kommer som en vibrerande ordlös fundamental insikt. Som spelar min grundton. Musiken är jag. Där och då fick livet en djupare mening.”


Tommy Kaså
Musikideolog, komponist, musikproducent och artist


Många kanske ser musik och kultur som hobby. För Tommy blev det en existentiell kraft

och en nödvändighet. Något som liknar en vän som förstår en på djupet bortom ord och förnuft. Och kanske känner du som lyssnare igen dig i musiken som vännen som delar din historia.


Efter studier på Musikhögskolan i Göteborg och en kandidatexamen i musik och historia, tänkte sig Tommy efter ytterligare akademisk examen, ett liv som lärare. Men musiken tog snart över och livet som heltidsmusiker har nu pågått i över trettio år.


Tommy har då och då medverkat i media, till exempel i Musikministeriet i SVT om att

komponera musik enligt gyllene snittet och i Ingemarsson i P1, om att arbeta kreativt med flow. Kaså har även varit styrelseledamot i ett antal organisationer och bolag inom den svenska musikbranschen, såsom SAMI, ExMS, Storan, dessutom tidigare vice ordförande i Svenska Musikerförbundet.

Kontakt

 
 
 
 

Kontaktuppgifter